My blog

Az Univerzum 7 alapszabálya

2016. július 29. 09:31 - Ana94

Vannak egyes dolgok a Föld és Ég között.. Senki sem tudja megmagyarázni, millió kérdés fűződik hozzájuk, de valamiért valóban bevállnak. Működnek, és ez megváltoztathatatlan.
Jobb elfogadnunk, mint harcolnunk ellene, nem gondolod ?

A negatív gondolatok valóban szerencsétlenséget hoznak.
A szónak pedig ereje van.
Amit adunk, azt kapjuk vissza.
Amit kimondunk, az úgy is lesz.
Nem fontos hinnünk a Menny létezésében, de vannak egyes törvények, melyek élnek, és érvényesek, akár egyet értünk velük, akár nem.
Ha megtanulunk dűlőre jutni ezekkel a dolgokkal, megértjük, miért történnek velünk meg szinte körbe-körbe ugyanazok a dolgok. Miért veszítjük el a személyes dolgainkat, miért csak a rossz parkoló jut nekünk, miért épp a leglassúbb sort fogjuk ki a boltban.
Megtanuljuk kezeleni ezeket a helyzeteket, s a megszokott baljós történések el fognak kerülni bennünket.

A VONZÁS TÖRVÉNYE

Valószínű, hogy ez a legismertebb szabály, méghozzá a Titok c. könyvön alapul.
Arról szól, hogy amit mi magunk kibocsátunk a világegyetembe, az is jön vissza hozzánk.
Ha azt gondoljuk, senkik vagyunk, sosem fogjuk többre vinni.
Ha azt állítjuk, az életünk maga a pokol, akkor tényleg elviselhetetlen lesz.
Vagy éppen fordítva -> ha úgy véljük, szeretet vesz minket körül, akkor valóban mindenütt szerelmes párokat, boldog embereket fogunk észrevenni magunk körül.
Csakis rajtunk áll, milyen gondolatok és szavak irányítják az életünket.

AZ ERŐSZAK SZABÁLYA

Sose erőltessük a dolgokat!
Ha egy folyóvízben állunk, csakis rajtunk áll, hogy harcolunk-e az árral, vagy hagyjuk magunkat sodródni a helyes irányba. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen fel kell adnunk az igyekezetet, csupán próbáljuk meg természetesen kezelni a dolgokat. Alkalmazzunk szeretetet és türelmet az erőszak és akaratoskodás helyett.

tasakaal-anatoli-styf-600x403.jpg

A KÉPZELŐERŐ HATÁSA

Ha képesek vagyunk elképzelni dolgokat, megtettük az első lépést azok megvalósítására. Vizualizációnak is hívják, és egész jó szórakozás. Lényegében csak csukjuk be a szemünket, és képzeljük el, hogy kéne kinézni a számunkra ideális napnak; mi az, ami után vágyunk; milyen az álomhivatásunk.
Vigyázat! Csak reálisan gondolkodjunk, ne kergessünk délibábokat.

A MEGRÖGZÖTTSÉG ELVE

Birtokolni egy gyönyörű házat, benne lakni egy boldog családdal, megfelelő anyagi és egészségügyi helyzetben élni -> ez mind remek, de vigyázzunk arra, hogy ha maga a sors rakta elénk ezeket a dolgokat, mindeféle erőfeszítés nélkül a részünkről, nem azt jelenti, hogy képesek vagyunk valóban boldognak lenni. Ha nem magunknak értünk el egyes dolgokat, fennáll a veszély, hogy sokkal hamarabb búcsút inthetünk nekik, mint azt elvárnánk. Tekintsünk lehetőségekként a kívánságainkra, melyeket az élet nyújt nekünk, ne pedig kiváltságokként.

ADOM-KAPOM TÖRVÉNY

Az egyik legalapvetőbb elv, hogy aki ad, az kap is.
Vegyünk egy példát.
Találkozunk egy személlyel, aki sürgős pénzügyi segítségre szorul, és odaadjuk neki a nálunk lévő legnagyobb bankjegyet -> ez történt a fiatalasszonnyal, aki épp gyermekét kocsizta. Jólelkűsége pedig azzal fizetődött meg, hogy évek múlva megnyithatta saját cégét, s azóta sem került pénzügyi válságba.
Szeretetet akarunk? Ajándékozzunk szeretetet.
Elismerést szeretnénk? Adjunk elismerést.
Pénzre van szükségünk? Ne féljük osztozni.
Totális klisének tűnik, de nem az. Csupán nem szabad direktív gondolatokkal adományoznunk semmit. Nem szabad elvárnunk, hogy kapjunk cserébe valamit. Ha szerényen és szívből adunk dolgokat, előbb-utóbb mi is megkapjuk őket.

freedom.jpg

A MEGBOCSÁTÁS SZABÁLYA

Habár sokszor nagyon nehéz önmagunknat és másoknak megbocsátanunk, ez az egyetlen módja lelkünk megnyugtatásának. A gyűlölet és megvetés felemészt bennünket, nehéz súlyként húznak le, és sosem engedik teljesen széttárni szárnyainkat, főképp nem repülni.
Ráadásul, amit magunkban hordozunk, az csak még több hasonló dolgot vonz magához.

AZ ÜRES LAP ELVE

Új cipőre van szükségünk? Dobjuk ki a régit.
Rendet akarunk a szekrényben? Szabaduljunk meg a régi dolgoktól, s aztán kezdjünk újra pakolni bele.
Hasonló elv lép érvénybe a többi dolognál is.
Ha új szerelemre vágyunk, előbb le kell zárnunk a régi, elvarratlan szálakat, hogy aztán őszintén átadhassuk magunkat az újnak.
Ha pozitív gondolatkra van szükségünk, felejtsük el a negatívakat. Egy nagytakarítás segítségével remekül szelektálhatjuk a szükségtelen, nyűgöt jelentő forrásokat.
Ez akár minden negyed évben ismételhető, hogy kapjunk egy üres lapot, amit újra teleírhatunk.
Legideálisabb minden új évszak kezdetekor.

MÉG VALAMI

Vigyázzunk, mit kívánunk, hogy a jövőben sose bánjuk meg.
A világegyetem ugyan teljesíti, de nem tudhatjuk, milyen úton fogunk éppen akkor járni, és hogy kedvező lesz-e számunkra a beteljesült kívánság. Legyünk tekintettel magunkra és környezetünkre is.
Szándékunk soha ne legyen ártó!

universe-54a.jpg

 

Pá, Ana

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ana-s-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr638921336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása