My blog

Kettőn áll a vásár - avagy nagyfiúk kis félelmei és a nők basáskodása

2016. július 27. 14:10 - Ana94

young-business-man-taking-notes_164167575.jpgEgy kalap alá venni minden férfit óriási hiba volna.
Mint ahogy nekünk, nőknek, is megvannak a saját kis félelmeink kortól és természettől függően, az erősebbik nemnek is vannak apróg bogarai, aggodalmai. Egyikük fél a csalódástól, míg a másik az elkötelezettségtől. A te párod talán a magasságtól retteg, míg a barátnődé képes kiszaladni a világból egy kígyó vagy pók láttán.
Ráadásul ott van még a kifürkészhetetlen nő -> titokzatos, kedélyes, olykor temperamentumos, majd ok nélkül haragos, öt perc múlva pedig bújós cica. 
Ez magában is ijesztően hangzik, s még jobban fokozza az ellenkező nem aggodalmát.

 

                                ~  KAPCSOLATI AGGODALMAK

 

  • Próbáljuk megváltoztatni

Melyikünk ne próbálná meg, sokszor pedig akaratlanul. Sokan elbukhatunk ezen.
Ahelyett, hogy párunk pozitív tulajdonságaira összpontosítanánk, inkább a rosszakat húzzuk elő, hogy javítsunk rajtuk.
Az járhat a fejünkben, miért nem képes úgy eltakarítani maga után, ahogy mi?

Megpróbáljuk a saját tükörképünkre formálni, hogy aztán egy tökéletesebb verzió születhessen belőle.
De hiába minden erőfeszítés, ő a régi marad.
Érdemes ám figyelembe vennünk, hogy nekünk is ugyanúgy vannak hibáink, és ha párunk csendesen akceptálja őket, mi pedig cserébe szemére hányjuk az ő hiányosságait, ideje elgondolkodni, talán kinek is kéne tükörbe nézni. Természetesen itt-ott bevetünk néhány észrevehetetlen fintát, de akadnak köztünk olyan nők is, akik reggeltől estig, otthon, a munkában, szinte bármikor képesek ráerőszakolni egy másik maszkot párjukra.
Ez nem vall egy egészséges kapcsolatra.

139240802.jpg

  • Mi változunk meg

Ez legalább olyan rémálomnak tűnik, mint az előző pont.
Egyik férfi sem számít 360 fokos változásra sok, boldogan eltöltött év után. Ha egy kedélyes csitrit akarna, összeszedne egy tinit. De nem, ő egy érett nőt akar, ezért nyilván nem számít arra, hogy egyszeribe mérget teszünk a vacsorába, bejelentkezünk egy szektához vagy hasonlók. Még ha nem is hangoztatja, olyannak szereti párját, amilyen ( a férfiak ugyanis kevésbé szeretik kinyilvánítani az érzéseiket ). Ha csak érzékel egy apró, szokatlan jelet is a rosszabb változás felé, kétségbeesik ( ilyen például a meg akarok halni, nélküled nincs miért élnem duma ). Ez függőségre utal, amitől szintén a legtöbb férfi inkább menekül, nem szeretne ugyanis a nő bálványává válni, sokkal inkább beéri lelkitársként, szerető párként.

 

  • Szekáljuk őt

A férfiak alapból undorodnak attól, ha a barátnőjük megpróbál az anyjuk lenni. Ha rendeb rakjuk őket akár otthon, akár a nyilvánosság előtt, ha túlzottan törődünk minden egyes apró részlettel ( főleg az ő dolgait illetően ), azzal elijeszthetjük. Szükségük van elegendő szabadságra, s még ha a kapcsolat elején aranyosnak is tűnnek ezek a beszólások,"intézkedések", az évek múltán idegesítővé válhatnak. 
Ez pedig szintén megpecsételi a kapcsolat sorsát.

 

  • Ápoltság

Ez ugyancsak a változással függ össze. A férfiak sokszor tartanak attól is, hogy elfeledkezünk törődni önmagunkkal. Egy nő ápoltsága alap dolognak számít, attól függetlenül, hogy szingli vagy házas.
A kapcsolat elején fokozottabban figyelünk oda önmagunkra, de évek múltán nem adunk az ápoltságra? Hiba!
Annak ellenére, hogy párunk szereti a belsőnket, a külsőnket sem érdemes elhanyagolni, mivel a társadalom nem látja jószívűségünket, csak a hajunk színét.
Tévedésben él az a nő, aki azt hiszi, elég megszerezni a férfit, s ha már az övé, akkor már úgy sem érdeklik az olyan apróságok, mint a kéz ápoltsága, a bőr puhasága, a körmök rendezettsége vagy a haj illata.
Ezek az elemek a vonzó nő építőanyagai. Mi is sokkal szívesebben mutatkozunk a bíráló barátok és nyilvánosság előtt egy ápolt úriember kíséretében. 
A rendezett külső árulkodik a kiegyensúlyozott belsőről is. 

334.jpg

 

  • Az a fránya házi munka

Manapság már nem meglepő a karrierista nő. Az átlag életkor a gyermeknemzéshez stabilan harminc felett van, míg a Babyboom-gyerekek húsz éves korukban alapítottak családot. A nők viszont manapság előbb építenek karriert, majd aztán szülnek gyereket. Ez rendben is van.
A férfi aggodalma akkor jöhet képbe, amikor észreveszi, hogy a nő a munkája miatt elhanyagolj a háztartás vezetését. Nyilván nem a férfi kötelessége a mosogatás, vasalás, porszívózás, ám nagy pozitívum, ha besegít, mégse szokjunk hozzá ehhez.
Nem arra akarok kilyukadni, hogy a nőnek a konyhában a helye, sőt. Tegye, amit jónak lát, de az alapvető háztartási feladatokat se hanyagolja el, mint a főzés, mosás, portörlés. Minden férfi rajong a főzni tudó nőkért. Mégha finom is a gyorskaja, nem feltétlenül kell minden este ilyesféle vacsorával várni a család fejét.
Egyébként is, undorító, ha centis por áll a polcokon, esetleg gyűrött ruhákban jelenünk meg, vagy egészségtelen bisztrós étellel vágunk fel. 
free_16890972.jpg


 

  • Birtoklási vágy

Megeshet, hogy elszalad velünk a ló, így túlságosan rákattanunk az új szerelmünkre, a többi dolgot elhagyva.
A kapcsolat elején még szállnak a pillangók, röpködnek a puszik, de az sem gond, ha ezek a színes érzések megmaradnak bennünk a hosszú évek során is. A baj ott kezdődik, ha más elfoglaltságot aligha találunk a párunkkal együtt töltött időn kívül. Ha elhanyagoljuk a csajos estéket, találkákat kizárólag azért, hogy még több időt tölthessünk együtt életünk férfijával.
Amikor mániába torkollik az egész kapcsolat, mi pedig elfásulunk. Ő elutasít, mi pedig azért is nyomjuk magunkat, birtokolni akarjuk.
Érdemes elgondolkodni, vajon tényleg szeretjük-e még az illetőt, vagy csupán egy fura szokássá vált számunkra. Ha eddig nem szaladt ki a világból, akkor álljunk le, és hozzuk vissza a kapcsolat értelmét. Ehhez pedig egyáltalán nem kell minden nap minden egyes percében együtt lenni. Éreznünk kell ( és neki is ), hogy hiányzik, így sokkal jobb lesz újra látni. A férfiak pedig amúgy sem szeretik a lekötöttséget.
Adjuk meg neki is és magunknak is a kellő szabad teret.

 

  • Csak lassan a gondolatokkal

Mi lehetne annál is idegesítőbb, ha a férfi legintimebb szférájában akarunk turkálni - az agyában ?
Egy közvélemény kutatás szerint a Mire gondolsz? kérdés az egyik legzavaróbb a férfiak számára.
Persze, sokszor jó lenne tudni, mire is gondol, de jobb, ha nem kérdezünk rá. Ezzel elkerülhetjük a konfliktusokat, sőt, lehet, hogy meg is bántódnánk, ha könyörögnénk azért, hogy őszintén vallja be, mire is gondol az adott pillanatban. Vannak dolgok, amelyekről még nekünk, nőknek sem kell tudni.

bad-relationship-choices.jpg

 

  • Családfenntartó

Úgy mondják, a család fenntartója maga a férfi. Éppen ezért nyomás nehezedik rá, már csak a munkájával kapcsolatban is. Nehéz egyeztetni, hogy az ember szeresse, amit csinál, de legyen elég szabadideje is, ráadásul képes legyen megadni mindent a családjának. A megkeresett összeg pedig több legyen, mint a feleségé. Nem a versengésről van szó, csupán maga a büszkeség és egó elegye nem engedi megbékélni a férfit azzal a ténnyel, hogy a gyengébbik nem képviselője netán egy nullával többet kap.
Ha sokan nem is vallják be, ez a félelem a legtöbb férfiban benne van.

 

~ EGYÉB KIS AGGODALMAK, melyek átfutnak a férfiak fejében
                              

 Akkor is szeretni fogsz, ha sörhasam lesz?
 Hol kell borotválkoznom és milyen időközönként?
 Ugye sosem őszülök meg? 
 Mi történik, ha egyszer kopaszkodni kezdek?
 Ugye én voltam a legjobb élményed az ágyban?
 Ígéred, hogy sosem talállak másik férfival a közös ágyunkban?
 Mi lesz, ha gyermekünket használják ellenem?
 Ugyse sosem csalsz meg egy barátommal / kollégámmal?
 Nem fogsz elhízni csak azért, mert már sok közös év áll mögöttünk?

dollarphotoclub_76286710-e1423206683651.jpg
 
 

Hölgyeim, nem kell túlragozni, a férfiak szeretik az egyenességet, a szabadságot, a kellemes meglepetéseket, és az ízletes ételeket. 
Felejtsük el a hisztis kislányt, támogassuk a szeretett férfi ötleteit, vegyük kézbe párkapcsolatunk boldogságát, és élvezzük a mindennapokat életünk párjával!
Semmiképp se ijesszük el a furcsa, női bogarakkal :)

                                                                   Remélem, hasznos volt a cikk.
                                                                                                          Sziasztok, Ana

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ana-s-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr578917760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása