My blog

6 pont a tökéletes rendért a ruhásszekrényben

2016. július 27. 10:02 - Ana94

Mindig halogatod a szekrényedben való rakodást? Csomó ruhád van, melyek csak fogják a helyet, és sosem hordod őket? Állandó a káosz a gardróbodban? Képtelen vagy kiválogatni az egyes szetteket?
Itt van 6 lépés, hogyan számolj fel ezzel az aprósággal.

gardrob_fuggonnyel_1388099263.jpg

1. A három halom szabálya

Ehhez időre lesz szükséged, hogy ne érezd nyomás alatt magad, így nem kapkodod el a dolgot.
Vedd ki az összes ruhádat a szekrényből (én egy kupacra szoktam őket dobálni), majd kezdd el őket szelektálni.
Csinálj három különböző halmot:

  • ruhák, melyeket végképp nem hordasz
  • darabok, melyeket imádsz, így meghagyod őket
  • ruhák, melyekkel kapcsolatban még habozol /tetszenek, viselted is őket még rég, de ha ma már a viselésükre kerülne sor, véletlenül mindig találsz valami szebbet a szekrényedben

nothingtowear1.jpg

2. Mit tegyünk azokkal a dolgokkal, melyek felett még habozunk ?

Ha képes vagy rá, rakd vissza csakis azokat a ruhákat, melyeket teljesen biztosan meghagysz.
A dolgokról, melyekkel kapcsolatban még nem döntöttél, azt gondolhatod, jól jönnek, ha majd lefogysz, egy különös alkalomkor, majd még úgyis előhúzod őket, stb.
Élj a jelenben, ne az emlékekben és képzelgésekben. Légy határozott és erős, szabadulj meg a régi rongyoktól.

3. Régiből új 

Ha még mindig döntésképtelen vagy, gondolj bele, akár el is ajándékozhatod vagy eladhatod szükségtelen ruháid egy Second Hand-nek, az árukon pedig vehetsz egy új, exkluzív darabot, amit majd felvehetsz különböző alkalmakra, és így nem öt ruhát fogsz tartogatni egy ünnepre, melyeket majd úgysem veszel fel (mindig adódik valami kifogás, hogy miért ne pont azt:), hanem lesz egy igazán elragadó, bájos ruhád, amelybe bármikor lesz kedved belebújni, plusz kevesebb helyet is foglal a szekrényben.

clueless-027-full.jpg

4. Fél éves határ

Amennyiben továbbra is úgy véled, túl sok a felesleges ruhád, vedd kézbe azokat a hétköznapi darabokat, melyek már több, mint fél éve nem voltak rajtad. Ezek azok, amik nem fognak hiányozni. Ha fél évig színüket sem láttad, miért épp most volna rájuk szükséged?

5. Takarítással az áttekintéshez

Ezzel a szelektálással arra is rájövünk, mi az, ami hiányzik a gardróbból. Egy póló, egy pulcsi vagy egy jeggings?
Ha gondosan és áttekinthetően rendezzük be, kevés az esély arra, hogy rövid időn belül újra káosz uralja a polcokat. És még mindig jobb a kevesebb, ám minőségibb, mint a sok és olcsó.

6. Rend a lelke mindennek


Sok múlik a helyes elrendezésen. Sokkal egyszerűbb, ha a szekrény egyik felébe azokat a ruhákat hajtogatjuk, melyeket munkába hordunk, a másik felébe pedig a szabadidős kedvenceinket. Továbbá, rakjuk külön az egyes ruhadarabokat -> szoknyák külön, hosszú nadrágok, rövidnadrágok; a következő polcra jöjjenek a pólók, hosszúujjúk, pánt nélküli felsők; aztán a ruhák és kabátok felakasztva, alul a cipők, stb.
A legtöbbet hordott ruhákat pedig tegyük a legkézenfekvőbb helyekre, hogy könnyen elő tudjuk kapni őket, ne pedig a polc aljáról kelljen előkeresni.

wardrobegirl.jpg

                                                                                                    Válljon hasznotokra, 
                                                                                                                Ana

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ana-s-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr648917218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása