My blog

Miért imádjuk a nyarat ?

2016. július 22. 16:58 - Ana94

Egész évben várunk rá.Forró nyári napok, kellemesen hűvös éjszakák (na jó, az utóbbi időben talán kevésbé hűvösek), napsütés, barnulás, pancsolás, hűsítő jeges koktélok, fagyi, semmi felesleges és nehéz kabát vagy cipő, buli a szabad ég alatt, sátrazás, túrák, zöldellő természet, madárcsiripelés és azok a nyári viharok!

Persze ott van a túlságosan is nagy meleg, amikor az ember munkában ül, méghozzá a számítógép előtt.A bűzös tömegközlekedés, izzadság, amikor a nap kiszívja az energiánkat, és még sorolhatnám.

Természetesen minden évszaknak vannak előnyei és hátrányai.
Nos, mivel a hátrányokon úgysem tudunk változtatni, próbáljuk meg kiélvezni az előnyöket.
Itt is a lista, hogy miért imádjuk annyira a nyarat :)

 

1.SZABADSÁG

Végre itt az időszak, amikor kiélvezhetjük az egész évi hajtás gyümölcsét, s egyben a fáradalmakat is kipihenhetjük. Félre a depresszív gondolatokkal, elő a legszexibb ruhákkal, a napkrémmel és egy kalappal, aztán irány a part!

 

2.VÁLASZTÉK

Sok ajánlat közül választhatunk, szinte biztos, hogy találunk legalább egy, a számunkra megfelelő kikapcsolódási lehetőséget.
Természetesen az egyik legkellemesebb pihenés a tengerpart mellett van.Jó, ha már előre lefoglalunk egy szobát vagy apartmant, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés a spontán ötletek miatt.Ha szükséges, vegyük fel a kapcsolatot egy megbízható utazási irodával, de ha csak lehet, intézzük magunk az utat (az irodának szánt, immár megspórolt pénzt, pedig sokkal jobb dolgokra is költhetjük:)
Ha anyagi helyzetünk nem engedi meg az óceánt vagy tengerpartot, még mindig ott a lehetőség egy közeli tópartra vagy wellnessbe menni.

 

3.HASZNÁLJUK KI A WELLNESS VARÁZSAIT

Hosszú hétvége egy hazai wellness központban? Miért ne!
Hiszen nemcsak a téli hónapokban üzemelnek.Ez a lehetőség éppen annyi kikapcsolódási lehetőségt nyújt, akár a tengerpart.Hétközben még kedvezőbbek az árak, plusz ajándékcsomagokat is kifoghatunk, és talán a tömeg sem lesz akkora, mint hétvégén.Mindenesetre megpsóroljuk a repülőutat, a külföldi biztosítást, az ellátás pedig van olyan szinten, mint bármely all inclusive rezortban.

 

3.A SZABAD ÉG ALATT

A nyári habpartik, az open air akciók, fesztiválok és a szabadtéri mozi!
Kell hozzá magyarázat? :)



4.KINTI MUNKÁK ÉS A FITTSÉG

Napközben egy kis barnulás a kerti munkák által, hogy el ne lustuljunk a szabadság alatt.
Tudtad, hogy a fűnyírás alatt is erősítheted az izmaidat?
Ha például egy kisebb partnak felfelé toljuk a fűnyírót, a kéz, a láb, a hát és a has izmai dolgoznak.Lefelé pedig ellazulnak.

 

5.AZOK A KELLEMES ESTÉK!

A munka után pedig jöhet a jól megérdemelt pihenés.
Végre kihasználjuk többre is a teraszt, mint ücsörgésre.Egy kis grillezés, gulyásfőzés a legjobb barátokkal, a kedenc zenék kíséretében, egy kis tánc.Plusz öröm, ha az udvarban található egy medence.

 

6.A MAXI RUHÁK IDEJE

Végre felvesszük azokat a maxiruhákat, melyekkel egész télen csak szemeztünk, de nem volt alkalmunk hordani.Minden nőből tündért faragnak; eltakarják, amit kell, a megégett bőrt pedig hűsítően simogatják.Elég csak kiválasztani a megfelelő színt és fazont.

 

7.MESE, MESE, MESE

Ez a nyár mesés!
A mozit kedvelőknek, és a gyermekes családoknak kedveznek a filmalkotók, ugyanis a nyári hónapok alatt a lelkes rajongók végre olyan animációs filmeket nézhetnek meg, mint Dory nyomában, az Angry Birds, a Zootropolis - állati nagy balhé, a Jégkorszak - a nagy bumm, a Gólyák, a Trollok. Ráadásul a Minyonok alkotói is előrukkolnak augusztusban egy újdonsággal a sárga lényecskékről, valamint legújabb produkciójuk, a Kis kedvencek titkos élete is szórakóztatónak ígérkezik!

 

8.ILLATOK

Talán nem is kell felsorolni azokat a tipikus nyári ételeket, nyalánkságokat (kukorica, dinnye, jeges kávé, a frissen felnyitott jégkrém, stb.), melyek sajátos illattal rendelkeznek.Ezek egyedisége főleg abban rejlik, hogy (leginkább) nyáron fogyasztjuk őket.
Személy szerint az én kedvencem a betonról felcsapódó nyári eső illata :)

 

9.SZABADTÉRI PROGRAMOK

A már említett bulik és mozik mellett ott vannak a csoportos, személyiséget formáló kurzusok, melyek mind-mind kint kerülnek megrendezésre.Ha csak elnézünk a közeli parkba, csomó embert látunk pokrócon heverni, padokon ücsörögni, jógázni, táncolni, karatézni, rajzolni és festeni, frizbizni, labdázni vagy kocogni.Ezek a dolgok a téli hónapokban sajnos felejtősek.

 

10.HÁZI TERMÉS

Hát nem jobb a saját, megbízható származású termésünket legelni a fáról, mint az üzleti éretlen gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani? Ráadásul nyáron az árakat is felviszik.

 

11.HAJÓ

Ha kissé lecsökkenne a hőmérséklet, de a napocska mégis süt, irány a legközelebbi kikötő!
Történelmi emlékművek, várok, múzeumok, galériák, gyönyörű városok, melyeket még sosem fedeztünk fel ebből a perspektívából.


12.HA ELERED AZ ESŐ

..Akkor se búsuljunk, visszatérhetünk a lakásba, egy picit visszavehetünk a hőfokból, hűtsük le magunkat.Megpihenünk, hogy a vihar után új energiával folytathassuk a nyári pörgést.Talán még szivárványt is látunk :)

 

13.HASZNÁLJUK KI AZ EGYEDÜLLÉTET

Ami a pihenést illeti; ha a gyermek táborban, párunk éppen nem ér rá, barátaink pedig szintén elfoglaltak, ne keseredjünk el.Egy igazi nő ugyanis nem fél a magánytól.Sőt, kihasználja azt.
Vegyük elő a könyvet, amelyet még karácsonyra kaptunk, de sosem volt elég időnk neki ülni, kapcsoljuk be kedvenc sorozatunkat, filmünket, zenénket.Főzzünk finomat, süssünk ízletes kalácsot.Vegyük a pokrócot, menjünk a közeli parkba, vagy csak sétáljunk egyet.Ez mind kikapcsol, és blokkolja a stresszt.

 

14.SUMMER LOVE

Amennyiben szinglik vagyunk, ne mondjunk nemet a pultnál sündörgő sármos fiatalembernek, ha az egy itallal kínál. Ki tudja, lehet, hogy ő lesz a Nagy Ő :-)

15.A NAPLEMENTE

Van annál romantikusabb, mint kettesben végignézni a naplementét?
Legyen szó egy tengerparti sétáról, egy közös biciklizésről, a nyugágyon levő lustálkodásról vagy egy ízletes vacsoráról a kedvenc éttermünkben.Ha közben végignézzük a naplementét, az mintha egy kis varázzsal fűszerezné meg az esténket, nemde? :)

AMIRE ÜGYELJÜNK


Biztosan mindenki tisztában ezekkel az alapvető dolgokkal, de azért összegezzük:

  • ne terheljük le a szervezetünket nehéz, zsíros ételekkel
  • fogyasszunk sok folyadékot
  • védekezzünk a természet parazitáitól (kullancs, szúnyog, egyéb allergének)
  • fokozottabban ügyeljünk bőrünk hidratáltságára
  • válasszunk leellenőrizett forrás általi utazási irodát/tanácsadót
  • ne töltsük az egész napot a forró napon (a nap sugarai alattomosak)
  • óvjuk bőrünket napkrémekkel, olajokkal
  • ne töltsük minden egyes napunkat filmnézéssel
  • ne veszítsük el az önbizalmunkat, ha netán elhanyagoltuk a tavaszi rendszeres mozgást, csak élvezzük az új bikini által nyújtott komfortot ;)

Váltsuk végre valóra a téli ábrandokat, hogy aztán ősszel legyen miről élménybeszámolót tartani, télen legyen mire emlékezni, és ösztönözzön az új tervek kigondolásához :)

 

 

                                                                         by:Ana

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ana-s-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr628908048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása