My blog

Édes élet, avagy nyári gyümölcspoharak

2016. július 22. 20:16 - Ana94

Tudom, hogy helyes étkezés sorrendje a leves, a főétel, és csak aztán jön a desszert, de ezek az édességek főétel nélkül is remekül megállják a helyüket.Finomak, frissítőek, és egy kis exkotikát is hordoznak magukban :)

 

ŐSZIBARACKOS PUDING

Hozzávalók / 3 adag

- 2-3 érett őszibarack
- 1 marakuja (elhagyható)
- fél citrom leve
- 1cs. vaníliás cukor
- 1cs. tortazselé
- 1cs. főzés nélküli puding
- 300ml tej
- 30g reszelt csokoládé
- háztartási kakaós keksz
- 1 törpemandarin (elhagyható)



ELKÉSZÍTÉS

Megtisztítjuk, felaprítjuk az őszibarackokat, pépesítjük a citromlével és vaníliás cukorral.Kettévágjuk a marakuját, és kikanalazzuk a belsejét, majd hozzáadjuk a péphez.Elkészítjük a pudingot a csomagoláson levő folyamat alapján.A pohár aljába rétegezzük a már elkészült pudingot, megszórjuk a csokival és az összezúzozz keksszel.Újabb réteg pudingot teszünk rá, majd következik a barackos püré fele, amelyre jön a felkarikázott törpemandarin.A következő réteget a püré másik fele alkotja, legfelülre pedig a maradék puding jön a csokival.
Hűtőbe tesszük egy kis időre.

cutmypic.png

 

KÓKUSZOS CHIA PUDING

Hozzávalók / 3 adag

- 500ml kókusztej
- 80g chiamag
- 1 vanília
- 2tk.juharszirup vagy méz
- friss kókusz
- mangó

ELKÉSZÍTÉS


Kis tálban összekeverjük a kókusztejet a chiával, a vaníliával és juharsziruppal.Hűtőbe tesszük néhány órára (legideálisabb egész éjszakára).Tálaláskor a tetejére felvágott mangót teszünk, és reszelt kókuszt szórunk.

Tipp: kókusztej helyet használhatunk bármilyen más tejet is (mandula, rizs, szója, tehéntej vagy joghurt)

a1207eec_shutterstock_308898437_xxxlarge_2x.jpg

 

CSOKIS HAB MASCARPONÉVAL

Hozzávalók / 4 adag

- 80g magas kakótartalmú étcsoki
- 100g mascarpone
- 1ek.porcukor
- fél citrom leve
- 100ml tejszín
- egy pohár feketeáfonya
- Oreo keksz
- mentalevél

ELKÉSZÍTÉS

Felolvasszuk a csokit, majd hagyjuk csaknem teljesen kihűlni.Kikeverjük a tejszínt.Kis tálban összekeverjük a mascarponét a citromlével és porcukorral (kézimixerrel is lehet), majd óvatosan összekeverjük a tejszínnel és csokival.
Pohárba rétegezzük a következő sorrendben: krém, feketeáfonya, darált Oreo.Végül jól lehűtjük.


Tipp: ha kisebb adagokkal is beérjük, készíthetünk "shots"-okat kis méretű poharakb.Ebben az esetben viszont szükségtelen rétegezni; a kis adag krém tetejére szórunk kekszet és áfonyát.Mentalevéllel díszíthetjük. 

d69a253e8f9f27aa21c316351d632bff.jpg

 

Hamarosan jön a folytatás, 

Üdv, Ana

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ana-s-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr718908378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása