Tudom, hogy helyes étkezés sorrendje a leves, a főétel, és csak aztán jön a desszert, de ezek az édességek főétel nélkül is remekül megállják a helyüket.Finomak, frissítőek, és egy kis exkotikát is hordoznak magukban :)
ŐSZIBARACKOS PUDING
Hozzávalók / 3 adag
- 2-3 érett őszibarack
- 1 marakuja (elhagyható)
- fél citrom leve
- 1cs. vaníliás cukor
- 1cs. tortazselé
- 1cs. főzés nélküli puding
- 300ml tej
- 30g reszelt csokoládé
- háztartási kakaós keksz
- 1 törpemandarin (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS
Megtisztítjuk, felaprítjuk az őszibarackokat, pépesítjük a citromlével és vaníliás cukorral.Kettévágjuk a marakuját, és kikanalazzuk a belsejét, majd hozzáadjuk a péphez.Elkészítjük a pudingot a csomagoláson levő folyamat alapján.A pohár aljába rétegezzük a már elkészült pudingot, megszórjuk a csokival és az összezúzozz keksszel.Újabb réteg pudingot teszünk rá, majd következik a barackos püré fele, amelyre jön a felkarikázott törpemandarin.A következő réteget a püré másik fele alkotja, legfelülre pedig a maradék puding jön a csokival.
Hűtőbe tesszük egy kis időre.
KÓKUSZOS CHIA PUDING
Hozzávalók / 3 adag
- 500ml kókusztej
- 80g chiamag
- 1 vanília
- 2tk.juharszirup vagy méz
- friss kókusz
- mangó
ELKÉSZÍTÉS
Kis tálban összekeverjük a kókusztejet a chiával, a vaníliával és juharsziruppal.Hűtőbe tesszük néhány órára (legideálisabb egész éjszakára).Tálaláskor a tetejére felvágott mangót teszünk, és reszelt kókuszt szórunk.
Tipp: kókusztej helyet használhatunk bármilyen más tejet is (mandula, rizs, szója, tehéntej vagy joghurt)
CSOKIS HAB MASCARPONÉVAL
Hozzávalók / 4 adag
- 80g magas kakótartalmú étcsoki
- 100g mascarpone
- 1ek.porcukor
- fél citrom leve
- 100ml tejszín
- egy pohár feketeáfonya
- Oreo keksz
- mentalevél
ELKÉSZÍTÉS
Felolvasszuk a csokit, majd hagyjuk csaknem teljesen kihűlni.Kikeverjük a tejszínt.Kis tálban összekeverjük a mascarponét a citromlével és porcukorral (kézimixerrel is lehet), majd óvatosan összekeverjük a tejszínnel és csokival.
Pohárba rétegezzük a következő sorrendben: krém, feketeáfonya, darált Oreo.Végül jól lehűtjük.
Tipp: ha kisebb adagokkal is beérjük, készíthetünk "shots"-okat kis méretű poharakb.Ebben az esetben viszont szükségtelen rétegezni; a kis adag krém tetejére szórunk kekszet és áfonyát.Mentalevéllel díszíthetjük.
Hamarosan jön a folytatás,
Üdv, Ana